TETAŞ'a ait yüzde 20 hisse de özelleştirilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2009 23:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Kemerköy İskelesi ve geri sahasındaki bazı taşınmazlar ile Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş.'nin sermayesindeki TETAŞ'a ait yüzde 20 hisseyi özelleştirme programına aldı.

Kurul kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, devletin hüküm ve tasarrufu altındaki Muğla'nın Milas İlçesi Ören Beldesindeki 3 bin 871,55 metre kare yüzölçümlü Kemerköy İskelesi ve iskele geri sahasında bulunan Türkevleri Köyündeki mülkiyeti Maliye Hazinesine, Kemerköy Elektrik Üretim ve Tic. A.Ş'ye ait bazı parseller ile devletin hüküm ve tasarrufu altındaki bazı alanlar, özelleştirme programına dahil edildi.

Özelleştirme işlemlerinin 2 yıl içinde tamamlanması karara bağ landı.

Özelleştirme Yüksek Kurulu ayrıca Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş.'nin sermayesinde bulunan Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş'ye (TETAŞ) ait yüzde 20 oranındaki hisseyi de özelleştirme programına aldı.

Söz konusu hisseler, satış yöntemiyle özelleştirilecek. Özelleş tirme işlemleri, 18 ay içinde tamamlanacak.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının ihale sonuçlarıyla ilgili iki kararı da Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yer aldı.

İlk kararda, Sümer Holding ile birleştirilmek suretiyle tüzel kişiliğ i sona erdirilen Münfesih Türkiye Demir ve Çelik İşletmeleri A.Ş'ye ait bölge şefliği idari binası ile lojman olarak kullanılan Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesi Kılcan Mahallesinde toplam 1.850 metre kare arsa ve üzerindeki brüt 544 metre kare kapalı alanlı binanın ihalesinin yapıldığı anımsatıldı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca taşımazın, ihalede en yüksek teklifi veren Cihan Gıda Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti'ye 208 bin lira peşin bedelle satılmasına karar verildiği bildirildi.

İhale şartnamesinde öngörülen yükümlülüklerin yerine getirilmemesi halinde teminat irat kaydedilecek ve taşınmaz, ikinci en yüksek teklifi veren Mehmet Bilgin'e 207 bin lira peşin bedelle satılacak. Bu kişinin de şartları yerine getirmemesi halinde yine teminat irat kaydedilerek, ihale iptal edilecek.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının özelleştirme çalışmaları devam eden Tü rkiye Elektrik Dağıtım A.Ş'ye (TEDAŞ) ait bazı taşınmazların satışıyla ilgili kararı da yayımlandı. Buna göre, ihale şartnamesinde belirtilen esaslar çerçevesinde İstanbul'un Fatih İlçesi Cambaziye Mahallesindeki 64 metre kare yüz ölçümlü taşınmaz İsmail Çelik'e 128 bin 100 lira lira, İstanbul'un Silivri-2 (B.Çekmece) İlçesi Celaliye Mahallesindeki 677 metre kare yüz ölçümlü taşınmaz yine İsmail Çelik'e 85 bin lira peşin bedelle satılacak.

Yalova'nın Çiftlikköy İlçesi Çiftlikköy Mahallesindeki 84 metre kare yüz ölçümlü taşınmazın da Nazir İnci'ye 20 bin 500 lira peşin bedelle satışı yapılacak.

Söz konusu ihalelerde alıcıların ihale bedelini zamanında ödememesi, Satış Sözleşmesini imzalamaktan imtina etmesi veya İhale Şartnamesinde belirtilen diğer yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde geçici teminatları irat kaydedilerek, ihale iptal edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber